آخرین اخبار
کد مطلب: 103235
اخرين اخبار از تلفات انفولانزا اذر ۹۴ و نشانه هاي ابتلا به اين بيماري
تاریخ انتشار : 1394/09/15 20:49:24
نمایش : 6427
متاسفانه ويروس جديد انفولانزا در سراسر کشور در حال گرفتن قرباني است و افراد زيادي را درگير خود کرده… اين ويروس را جدي گرفته و تمامي نکات ايمني و بهداشتي را براي پيشگري از ابتلاي به آن انجام دهيد که مهم ترين کار شستن تميز دستها با صابون به محض بازگشت به منزل و قبل از خوردن غذا مي باشد..  ‌براي بيش از ۹۰ درصد مبتلايان به اين بيماري درمان خاصي وجود ندارد، افرادي که در ابتداي ابتلا هستند حتماً به پزشک مراجعه کنند و اجازه ندهند که اين بيماري کهنه شود. افراد‌ پس از مراجعه، استفاده از مايعات گرم و سوپ را در برنامه خود قرار دهند تا اين بيماري از بدن ريشه‌کن شود. مهمترين خطر‌ در اين رابطه گرفتاري ريوي است که فرد بيمار همراه با سرفه‌هاي خشک پس از چند روز خلط‌هاي آغشته به خون دارد، اين بيماران حتماً بايد به پزشک مراجعه کنند و تحت درمان قرار گيرند. مادران باردار و افرادي که بيماري پيش زمينه‌اي دارند در اماکن شلوغ حضور نيابند، زيرا امکان شيوع بيماري وجود دارد و افرادي هم که به اين بيماري مبتلا هستند به‌ طور مکرر دست‌هاي خود را با صابون بشويند و ماسک بزنند.ملاقات اين بيماران ممنوع است و از مردم خواستار همکاري با بيمارستان هستيم. در زير به ذکر اطلاعاتي جامع در مورد انفولانزا مي پردازيم:

تا به حال بيش از ۲۰۰ نوع ويروس سرماخوردگي شناسايي شده اند که تعداد آنها هر ساله نيز افزايش مي يابد. اين ويروس ها همگي سرما دوست هستند و اغلب نيز در مجاري تنفسي به صورت غيرفعال زندگي مي کنند. زماني که زمينه مناسب مثل سرد شدن هوا فراهم شود ويروس ها فعال مي شوند.
از آنجايي که درمان خاصي براي سرماخوردگي و آنفلوانزا وجود ندارد، «پيشگيري» بهترين سلاح براي مقابله با اين عوامل ويروسي است.شستن دست ها و لمس نکردن صورت، راه هاي ساده اما مؤثر براي جلوگيري هستند.

آنفلوآنزا يا گريپ (Grippe) بيماري واگيردار است که توسط نوعي ويروس آران اي از خانواده Orthomyxoviridae ايجاد مي شود. اين نوع ويروس ها در پرندگان و پستانداران اثر مي گذارند. اين بيماري باعث عفونت حاد دستگاه تنفسي مي شود که با سردرد ناگهاني، درد ماهيچه، تب و ضعف و بي حالي شديد نمايان مي شود. اين بيماري در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث سينه پهلو شود. سه گونه ويروس آنفلوآنزا به نامهاي A B C وجود دارد . در حالت معمولي دورهٔ بيماري ۳ تا ۴ روز است.

آنفولانزا ، علائم انفولانزا ، سرماخوردگي
علائم و محل بيماري

تاريخچه بيماري
در قرن بيستم ويروس آنفلوآنزا در سال ۱۹۱۸ شيوع پيدا کرد و تا امروز آمار مرگ و مير يک سير نزولي را طي کرده است. به اين صورت که در آغاز فعاليت اين ويروس مرگ هاي دسته جمعي حتي ۴۰ ميليون نفر در يکسال گزارش شده است اما به مرور کاهش يافت. امروزه گونه هاي جديدتر اين ويروس مانند آنفلوآنزاي پرندگان يا آنفلوآنزاي خوکي نيز ظهور کرده اند.
افرادي که در معرض آنفلوآنزا هستند
بيماري هايي چون قلبي، ريوي، کليوي، ديابت، آسم، بارداري و کهنسالي امکان مبتلا شدن افراد به آنفلوآنزا را افزايش مي دهند . همچنين کودکان به علت سيستم دفاعي ضعيف بيشتر به اين بيماري مبتلا مي شوند. چون اين بيماري واگير دار است در مکان هاي عمومي امکان انتقال اين بيماري زياد مي باشد.

علائم بيماري
– بالا بودن درجه حرارت بدن ( درجه حرارت بدن به مدت بيش از دو روز بيشتر از ۸/۳۷ درجه سانتي گراد باشد )
– ابتلا به درد ناگهاني يا ترشح از يک يا دو گوش
– احساس درد در گوش خود و ادامه آن به مدت بيش از چند روز
– آبريزش و گرفتگي بيني بيش از ۱۰ روز
– سرفه همراه با خلط غليظ و بدبوي زرد و سبز رنگ
– گلودرد بيش از ۴۸ ساعت به هنگام بلع غذا
– حساسيت هاي پوستي يا جلدي غير قابل توجيه
– سفتي گردن همراه با سردرد مداوم
– درد در ناحيه سينوزيت ها، تب و ترشحات زرد يا سبز رنگ بيني که بيش از ۴۸ ساعت طول بکشد
تب و لرز، سردرد، دردهاي عضلاني از جمله کمردرد، خستگي، سرفه (که ممکن است با خلط همراه باشد.)، گلودرد، خشونت صدا، استفراغ. گلودرد خارش بدن کوفتگي از علايم شايع بيماري هستند. آنفلوآنزا در تمام سنين به غير از دوران شيرخوارگي ديده مي شود. شيوع ناگهاني انواع مختلف آنفلوآنزا تقريباً هر زمستان رخ مي دهد و شدت آنها متفاوت است. همچنين کساني که قبلاً دچار اين بيماري نشده اند امکان بروز اين بيماري دربدن انان بيشتراست..***

علائم آنفولانزا ، سرماخوردگي ، درمان آنفولانزا
عوارض و علل بيماري

عوارض بيماري
هرچند دورهٔ معمولي بيماري ۳ تا ۴ روز است اما چون در جريان آنفلوآنزا ميکروب هاي ديگري به بدن حمله مي کنند ازاينرو سبب پيدايش عفونت هاي ثانوي به خصوص در دستگاه تنفس هم مي گردند و اين بدان معنا است که آنفلوآنزا مقاومت بدن را کم کرده و آن را براي دچار شدن به بيماري هاي ديگر آماده مي سازد. به کار بردن ماسک، گندزدايي هواي اتاق بيماران و جدا کردن سريع مبتلايان از افراد سالم تا حدي مانع شيوع آنفلوآنزا مي شود.

علل بيماري
ويروس هاي عامل آنفلوآنزا از سرده اورتوميکسو ويروس ها هستند. آنفلوآنزاي شامل ويروس آنفلوآنزاي A ، آنفلوآنزاي B و آنفلوآنزاي C . اين ويروس ها در اثر تماس مستقيم يا غيرمستقيم (مثلاً استفاده از ليوان آلوده) گسترش مي يابند.

موارد خطرناک
اگر يکي از موارد زير به هنگام درمان رخ دهند:
افزايش تب يا سرفه
وجود خون در خلط
گوش درد
تنگي نفس يا درد قفسه سينه
ترشحات غليظ از بيني، سينوس ها يا گوش ها
درد سينوس
درد يا سفتي گردن.

مردم براي کاهش علائم و نشانه هاي سرماخوردگي آسپرين مصرف مي کنند اما تحقيقات نشان داده است که آسپرين تعداد ويروس هاي سرماخوردگي در ترشحات بيني را افزايش داده و در نتيجه شانس سرايت بيماري را از شخصي به شخص ديگر افزايش مي دهد؛ بنا بر نظر سازمان ملي تحقيقاتي آلرژي و بيماري هاي واگيردار آمريکا، انجمن متخصصين اطفال آمريکا توصيه مي کنند که نبايد به بچه ها و نوجوانان آسپرين يا هر داروي ديگر که حاوي آسپرين است جهت درمان بيماري هاي ويروسي – به خصوص آبله مرغان و آنفلوانزا- تجويز شود. نتيجه تحقيقات پزشکي حاکي از اين است که استفاده از آسپيرين براي درمان بيماري هاي ويروسي سرماخوردگي در کودکان باعث بيماري REYE مي شود. اين بيماري مي تواند باعث زيان هاي غير قابل جبران مغز و کبد شود و در مواقعي مرگ اطفال را نيز به دنبال داشته باشد.

آنفولانزا در کودکان
اگر کودک شما نشانه هاي زير را داشت احتمالا به آنفولانزا مبتلا شده است؟
تب ناگهاني – ۳۸٫۳ درجه سيلسيوس يا بالاتر
خستگي، بي حالي به همراه نشانه هايي همچون سرفه هاي خشک و بيني گرفته
اگر نشانه هايي همچون گرفتگي بيني يا سرفه قبل از تب پديدار شدند، به احتمال زياد فرزند شما سرما خورده است.
از ديگر نشانه هاي آنفولانزا مي توان به زودرنج شدن، بي ميلي و کم اشتهايي، گلودرد و ورم گلو اشاره کرد. آنفولانزا همچنين باعث ايجاد درد در ناحيه شکم و اسهال و استفراغ مي شود.

کودکان چگونه آنفولانزا مي شوند؟
ويروس هاي نوع A و نوع B آنفولانزا، به سرعت در محيط  منتشر و پخش مي شوند. اگر کودک شما در نزديکي فردي قرار دارد که آنفولانزا گرفته و سرفه و عطسه مي کند، احتمال دارد قطرات سرفه يا عسطه او به دهان يا بيني کودک وارد شوند. فرد مبتلا به آنفولانزا، از يک روز پيش از بروز علائم بيماري و ۵ روز پس از آن ناقل بيماري است.
از آنجا که ويروس آنفولانزا به سرعت تکثير مي شود، اين بيماري مي تواند به راحتي در مدرسه، مراکز نگهداري کودکان، زمين هاي بازي و حتي خانواده پخش شود. بيشتر مواقع، حتي افرادي که تصور مي شود مبتلا نشده اند نيز پس از يک تا ۴ روز علائم بيماري را نشان مي دهند.
البته از آنجا که مقاومت افراد در مقابل ويروس آنفولانزا متفاوت است، شايد فردي به آن مبتلا باشد و خودش خبر نداشته باشد. يا نشانه هاي خفيفي داشته باشند که تصور شود سرماخوردگي است و به راحتي اين ويروس را به بقيه افراد منتقل کند.

آنفولانزا کودک ، درمان آنفولانزا ، آنفولانزا در کودکان
نکاتي در مورد آنفولانزا در کودکان

چه زماني بايد فرزند خود را پيش دکتر ببريم؟
اگر نشانه هاي زير را در کودک خود مشاهده کرديد، حتما او را نزد پزشک ببريد:
•    اگر کودک شما زير سه ماه است و تب ۳۸ درجه سيلسيوس يا بيشتر دارد. کودکان در اين سن حتما بايد تحت مراقب پزشک براي تشخيص عفونت هاي جدي يا بيماري هاي احتمالي قرار بگيرند.
•    اگر کودک شما بين ۳ تا ۶ ماه سن و تب بالاي ۳۸٫۳ درجه سيلسيوس يا بيشتر دارد.
•    اگر کودک شما بالاتر از ۶ ماه سن و تب بالاي ۳۹٫۴ درجه سيلسيوس يا بيشتر دارد.
•    بيشتر از سه روز تب داشتن
•    سرفه هايي که پس از يک هفته هنوز خوب نشده اند
•    داشتن نشانه هاي آنفولانزا در صورت داشتن بيماري هاي مزمن همچون سرطان، کم خوني داسي شکل، ديابت يا ناراحتي هاي قلب، ريه يا کليه
•    داشتن نشانه هاي آنفولانزا و آرتروت روماتيسمي يا کاواساکي که هر دو با آسپرين درماني براي مدت طولاي بر طرف مي شوند.
•    گوش درد داشتن
•    خس خس کردن گلو يا سخت نفس کشيدن
•    دوباره مريض شدن بلافاصله پس از خوب شدن و درمان آنفولانزا
•    کم آب شدن بدن

تزريق واکسن
مرکز پيشگيري و درمان بيماري ها، توصيه مي کند همه افراد – کودکان و بزرگسالان – از شش ماهگي هر سال واکسن آنفولانزا تزريق کنند. تزريق واکسن براي کودکاني که بيماري هاي جدي تر همچون ديابت، سيستم دفاعي ضعيف، کم خوني شديد يا بيماري هاي قلب، ريه و کليه دارند، بسيار مهم تر و ضروري تر است.
متاسفانه واکسن هاي آنفولانزا عاري از خطا نيستند. تاثير اين واکسن به سلامت بدن کودک شما و چگونگي تطابق واکسن با ويروس، بستگي دارد. هر چه کودک بدن سالم تري داشته باشد، اين واکسن تاثير بيشتري خواهد داشت. در بعضي از سال ها، بدن افراد تطابق زيادي با واکسن دارد اما ممکن است در سال هاي ديگر اينگونه نباشد.
اگر پس از واکسيناسيون کودکان، همچنان به آنفولانزا مبتلا شدند بايد اميدوار باشيم که بيماري او سخت نيست. همچنين بايد بدانيد، واکسن آنفولانزا بدن کودک را در مقابل بيماري هاي مشابه آنفولانزا محافظت نمي کند.

آنفولانزا کودکان ، آنفولانزا در کودکان ، آنفولانزا
نکات بهداشتي براي درمان کودک

رعايت بهداشت
براي محافظت بهتر و بيشتر از فرزند خود بايد اصول بهداشتي را رعايت کنيد: دست هاي او را با صابون و آب گرم شوييد و از ديگر اعضاي خانواده نيز بخواهيد دست هاي خود را چند بار در روز بشويند. اين کار از انتقال بيماري در خانه جلوگيري مي کند.
بهترين کار، دور نگه داشتن فرزند خود از افراد مشکوک به بيماري است. البته اگر افراد بيمار باشند اما نشانه هاي آن را نداشته باشند کار کمي سخت مي شود.
با همه تلاش شما براي سالم نگه داشتن کودک، باز هم ممکن است او به آنفولانزا مبتلا شود. در صورت ابتلا به آنفولانزا، مي توانيد مطمئن باشيد او امسال ديگر دچار اين بيماري نمي شود زيرا در برابر اين ويروس واکسينه شده است. البته، در سال آينده دوباره احتمال خطر هست زيرا اين مصونيت فقط براي همين امسال وجود دارد. به همين دليل است که توصيه مي شود هر سال واکسن آنفولانزا را تزريق کنيد.
بيماري سرماخوردگي گاه به علت ضعف عمومي و کاهش مقاومت بدن روي مي دهد. در اين حالت فرد بيمار نياز به استراحت، مصرف ويتامين ها به خصوص ويتامين C و تنفس هواي مرطوب و تميز دارد.
بيماري سرماخوردگي گاه به علت ضعف عمومي و کاهش مقاومت بدن روي مي دهد. در اين حالت فرد بيمار نياز به استراحت، مصرف ويتامين ها به خصوص ويتامين C و تنفس هواي مرطوب و تميز دارد. اما علت مهم ديگري که موجب سرماخوردگي مي شود حمله هاي ويروسي است. بيماري سرماخوردگي در اين حالت آنفلوآنزا ناميده مي شود و اگرچه با نشانه هاي عمومي سرماخوردگي مانند تب، ريزش آب بيني، سرفه و ضعف عمومي همراه است، بيماري شدت بيشتري دارد و گاه نيز با درد مفاصل همراه است.
يکي از عادت هاي اشتباهي که مردم دارند اين است که در هنگام سرماخوردگي يا آنفلوانزا، دستمالي را که براي عطسه يا سرفه استفاده کرده اند در جيب يا دست خود نگه مي دارند و مجدداً آن را مورد استفاده قرار مي دهند. اين راه بسيار ساده اي است که عوامل بيماري دوباره به بدن انتقال يابند و بتوانند باعث تشديد بيماري شوند. بيماران بايد دستمال مورد استفاده را پس از يک بار مصرف فوراً دور بيندازند. يک اشتباه معمول ديگر آن است که با فشار بيني خود را در يک دستمال تميز مي کنند. فشار هوا باعث مي شود که مقداري از ترشحات بيني که حاوي ويروس ها و ميکروب ها هستند را به سينوس هاي زير چشم انتقال دهند و باعث عفونت سينوسي شوند.

 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس